background img

Reklama

grzybowysklep
HotDogi z grzybami

HotDogi z grzybami

Przepyszne Hot Dogi z grzybami. Szybkie do przygotowania, proste, sycące i naprawdę smaczne (a także zdrowe) danie.

HotDogi z grzybami
Print
Ingredients
  1. 2 bułki typu paluchy
  2. grzyby leśne
  3. 2 cebule
  4. 2 łyżka startego sera żółtego
  5. sól
  6. pieprz
  7. słodka papryka (ja dodałem świeżą paprykę)
  8. olej
  9. szynka
  10. pomidor
Instructions
  1. Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.
  2. Grzyby cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy, dodajemy posiekanego pomidora i paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser. Do wydrążonych bułeczek dodajemy nasz farsz i podgrzewamy wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące a skórka chrupiąca.
GrzybyLecznicze http://grzybylecznicze.pl/
Tagi
Podobne wpisy
Komentarze
  • comment avatar Jan 24 września 2014

    nie no wygląda rewelacyjnie, pytanie jeszcze jak smakuje

  • comment avatar Szczupak 25 września 2014

    Nigdy nie myślałem nad hot dogami z czymś innym niż kiełbasa. Hmmm…. spróbuję zrobić, zobaczymy co z tego wyjdzie.

  • comment avatar Dominik 1 października 2014

    Super przepis. Dam sobie to tylko bez szynki 🙂

  • comment avatar David 5 października 2014

    Takiego Hot Doga jeszcze nigdy nie jadłem ale muszę chyba spróbować.

  • comment avatar Anna 6 października 2014

    wypróbuję ale może bez papryki

  • comment avatar Michał Kowalski 25 października 2014

    Z całym szacunkiem ale parówka lepiej tam wygląda 🙂

  • comment avatar Janek 3 listopada 2014

    hmm nono wygląda strasznie apetycznie mam troszkę suszonych grzybków nadadzą się nie wiecie ? czy muszą być świeżo zebrane ? hmm a tak poza tym też nie lubię szynki to sobie ją odpuszczę

  • comment avatar Samo-cho 4 listopada 2014

    Ja zrobiłem z parówką jak we wcześniejszym komentarzu pisał kolega i wyszło bardzo pysznie 🙂

  • comment avatar Herbatnik 8 listopada 2014

    W przygotowaniu tych hotdogów przydały by się akcesoria kuchenne. Np patyczki, które utrzymały by w prawidłowym miejscu parówkę lub zamkneły bułke z jednej strony, jeśli z obu stron ma otwór i nie chcemy aby wypłyneła zawartość.

  • comment avatar Weronika 3 grudnia 2014

    Ja dodałabym jeszcze jakiś sos, choć szczerze nie mam pomysłu jaki? a i można byłoby zrobić też coś takiego w cieście francuskim. Na pewno przepis wykorzystam, bo mój partner uwielbia grzyby i fast foody <3

  • comment avatar Pan z klasą 6 grudnia 2014

    Ciekawy przepis:) Prosty a jednocześnie to jest coś nowego.

  • comment avatar Dieto 16 grudnia 2014

    W życiu bym nie pomyślała, że można w ten sposób zrobić hot-dogi 🙂

  • comment avatar Oko 16 grudnia 2014

    Zastanawiam się, czy można do nich użyć także podgrzybków. Niestety na grzybach za bardzo się nie znam, dlatego wolę nie ryzykować.

  • comment avatar Iwonka 18 grudnia 2014

    Taki hotdog to świetna sprawa 😉 aczkolwiek chyba wole z pieczarkami.

  • comment avatar Mateusz 11 stycznia 2015

    Pamiętam jak wybierałem się z moim kolegom na grzyby jakieś 5 lat temu. Od tego momentu nie byłem na grzybach lecz chyba zmienię nastawienie i się wybiorę.

  • comment avatar Biała 12 stycznia 2015

    Polecam, bardzo dobre!!!

  • comment avatar Maciej 13 stycznia 2015

    Niestety o tej porze roku trudno o grzyby leśne, więc pieczarki musza wystarczyć 🙂

  • comment avatar Travis PUA 13 stycznia 2015

    Nigdy nie jadłem Hot Doga, ale wszystkiego trzeba w życiu spróbować. 😀 Muszę przyznać że bardzo ciekawy pomysł na bloga 😀 Zapraszam do siebie

  • comment avatar Adam 16 stycznia 2015

    hehe mam trochę zamrożonych grzybów, chyba wypróbuję dziś ten przepis

  • comment avatar Rafaello 20 stycznia 2015

    Toż to istna reklama ketchupu HELLMANNS 🙂 Ale hot-dogi wyglądają wyśmienicie!

  • comment avatar Jakub 1 lutego 2015

    Takiej potrawy jeszcze nie kosztowałem, aczkolwiek bardzo lubię hot dogi, równie jak pizzę. W zasadzie to pizza bez grzybów to nie pizza. Może w przyszłości hot dogi z grzybami również będą u mnie standardem.

  • comment avatar Michel 3 lutego 2015

    Zamiast Helmansa polecam Pudliszki 🙂 Zrobione i faktycznie jest to wyśmienite. POLECAM!

  • comment avatar Victor 5 lutego 2015

    Dobry przepis, jadłem w czechach coś podobnego i smakowało znakomicie 🙂

  • comment avatar odLot 5 lutego 2015

    Właśnie zabieram się za obiad. Dobrze, że tu trafiłem 😉
    Dzięki za przepis!

  • comment avatar Marcin 25 lutego 2015

    Wygląda pysznie, wiem co jutro będzie na obiad:D

  • comment avatar Marek 3 marca 2015

    Bułeczki wyglądają bardzo apetycznie, nie omieszkam wypróbować tego przepisu:)

  • comment avatar Blog 6 marca 2015

    Ciekawa potrawa, jeszcze takiej nie próbowałem, aczkolwiek wygląda apetycznie. Ostatnio lubię potrawy z grzybami, a wbrew pozorom możemy je dodawać wszędzie.

  • comment avatar Beauty 7 marca 2015

    Wygląda całkiem apetycznie. Już wiem co jutro będzie na obiad:) THX

  • comment avatar Mateusz8 11 marca 2015

    Uwielbiam zapiekanki z grzybami, hot dogi również wyglądają apetycznie. Myślę, że będą podobnie smakować jak zapiekanki.

  • comment avatar Kama 19 czerwca 2015

    Wygląda nieziemsko smacznie! Ja chyba trochę zmodyfikuję ten koncept o swój pomysł 🙂

  • comment avatar Andrzej H. 21 sierpnia 2015

    Trochę jak pieczarkowe hot dogi z prl 🙂
    Andrzej H. ostatnio opublikował…15 konkretnych i szybkich pytań przed nawiązaniem współpracyMy Profile

  • comment avatar Basia 15 września 2015

    Wow wygląda super 😉 Lubię gotować, ale o hot dogach nie pomyślałam 😀 Ciekawe co powie na to mój mąż, kiedy w hot dogu będzie brakować parówki… :))

  • comment avatar Józef 15 września 2015

    Dla mnie poezja. Uwielbiam i polecam!

  • comment avatar Beata 7 kwietnia 2016

    I już wiem co jutro będę jadła 🙂

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge