background img

Reklama

grzybowysklep

Grzyby – smaczne i zdrowe

Od połowy 17 wieku, grzyby jadalne uprawiane są w Europie. Pierwszym był grzyb Agaricus bisporus. Osiągnął on wielką sławę pod nazwą „grzyb de Paris”. Jego uprawa rozprzestrzeniła się w czasie w prawie wszystkich krajach świata. W tym kraju, pierwsze uprawy w drugiej połowie 19 wieku powstały. Grzyb jest uważany w Niemczech jako grzyb jadalny par excellence w którym można kupić w sklepie: dokładnie małe, mocne, okrągłe i białe. Z ostatnich statystyk wynika, że Niemcy są światowym liderem w konsumpcji grzybów. Jednakże w większości kupują tylko te pikantne, pleśniowe z puszki. To powinno być zmienione, ponieważ tylko świeże grzyby zawierają pełną wartość odżywczą, i tylko te kwalifikują się do zapobiegawczego i zdrowej diety w pytaniu.

Główne składniki odżywcze, ale te podlegają wahaniom, ponieważ uprawa i pielęgnacja kultur grzybów mogą się znacznie różnić w części, woda, białko, węglowodany, błonnik pokarmowy są, jak również, między innymi, witaminy B1 i B2, niacyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy i witaminę C. Ponadto, na podstawie składu mineralnego predestynowany do grzyb prawie do częstego stosowania w codziennym gotowaniu i nie tylko wyrównany na diecie odchudzającej. Ale nawet z pacjentów dna, cukrzyca i wysokie ciśnienie krwi, grzyby powinny znacznie częściej niż w ubiegłym użytku. Ponieważ jego niskiej zawartości puryn, sodu i glukozy sprawia, że ​​są niezwykle cenne wraz z dużą zawartością potasu i witaminy są niezbędne i denBallaststoffen grzyba.

Nie tylko w celu zapobiegania, w tym w walce z chorobami grzyba ma prawdziwe cechy. Różne enzymy, hamujący wpływ na komórki raka prostaty, komórek raka piersi i komórek białaczkowych w badaniach naukowych, jak wykazano przez dr Shiuan Chen w City of Hope, Stany Zjednoczone. Także antyoksydacyjne i immunomodulujące i przeciwnowotworowe polisacharydów poświadczyć grzyb. Szef grupy roboczej w City of Hope, dr Shiuan Chen, jest zatem zdania, że ​​regularne spożywanie świeżych grzybów jest tani, dobrze tolerowane i działania niepożądane darmowy sposób, aby zmniejszyć ryzyko raka piersi i prostaty. Udane testy kliniczne w Mieście Nadziei również przeprowadzono z ekstraktów grzybów, które łączą wszystkie dobre cechy Vital grzyba w postaci skompresowanej w sobie.

Oto kilka ogólnych wskazówek do czynienia ze świeżymy pieczarkami:

Przechowywanie:
Długotrwałe przechowywanie dostaje grzyby nie dobre, są więc łatwo gąbczasty i tracą zwartą konsystencję. Więcej niż około 2-3 dni w związku z tym nie powinny być w lodówce. Możesz zostawić grzyby w misce, ale należy zdjąć folię i po prostu zawiesić luźne tak, że powietrze wchodzi do grzybów. Jeśli kupujesz luźne grzyby, można po prostu łatwo w aufbewahren.Champignons papierowej torbie mieć zapach i smak innych pokarmów. Nie należy ich przechowywać obok warzyw takich jak cebula, zapach silny na. Nawet owoce nie nadają się jako dzielnicy, ponieważ ich gazy mogą starzeć szybciej grzyby.

Przygotowanie:
Szczotkowanie grzybów odbywa się szybko i łatwo: Grzyby oczyścić za pomocą szczotki lub pozostałości podłoża na ręczniki papierowe i wyciąć wszelkie odbarwienia lub wilgotnych miejscach na zewnątrz. Następnie odciąć końce macierzyste i posiekać duże kapelusze, jeśli to konieczne. Grzyby umyć, że nie toleruje promieniach od spodu, przez listwy, pełne wody i gąbczasta. Zanurz grzyby o więcej niż bardzo krótko z kapeluszem do wody, jeśli jest to absolutnie konieczne, i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem.

Źródło:
Dr Jan I. Lelley, grzyby leczy
White Button Mushroom (Agaricus bisporus) wykazuje działanie antyproliferacyjne oraz proapoptyczne i hamuje wzrost guza prostaty u myszy bez grasicy, Shiuan Chen, i. al., Dept Surgical Research, Beckman Instytut Miasta Nadziei, Duarte, Kalifornia, USA
EatSmarter.de

Tagi
Podobne wpisy
Komentarze
  • comment avatar Dominik 8 sierpnia 2014

    Ja też lubię grzyby. Pierwszy raz trafiłem na ten blog i mi się podoba.
    Ostatnio wymyśliłem pizze z kanią bo chyba takiej jeszcze nie ma.
    Dominik ostatnio opublikował…Jak wykonać przelew zagranicznyMy Profile

  • comment avatar Piotr 12 sierpnia 2014

    Grzyby to fantastyczne przysmaki. Ich walory smakowe nie znają granic. Świetnie ze promujecie ten rodzaj żywności.
    Piotr ostatnio opublikował…Notariusz w Katowicach PiotrowicachMy Profile

  • comment avatar Rafał Studziński 5 września 2014

    Pierwsze słyszę, żeby w grzybach były witaminy, na biologii całe życie powtarzali mi w szkole że grzyby nie mają wartości odżywczych. Za to są bardzo smaczne 🙂

  • comment avatar Michealin 3 lutego 2015

    Oczywiście że mają witaminy! Jeśli słuchałeś mitów nauczycieli w podstawówce to aż strach się bać jakie masz pojęcie na inne tematy 🙂

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge